Υπερψηφίστηκε και από τη Χρυσή Αυγή η «ενοικίαση» των νησιών

Τις θετικές ψήφους ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και Χρυσής Αυγής συγκέντρωσε η τροπολογία για τη μίσθωση νησιών που ανήκουν στο Δημόσιο.

Στην ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ 166 βουλευτές ψήφισαν «ναι», 84 (ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ) «όχι» ενώ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης δήλωσε «παρών», όπως και ο ανεξάρτητος Θόδωρος Παραστατίδης.

Σύμφωνα με την τροποποίηση της ρύθμισης που ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, δεν υπάρχει δυνατότητα μεταβίβασης κυριότητας αλλά μίσθωσης κατόπιν της σύμφωνης γνώμης των υπουργών Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη και όλων των Επιτελείων.

Τέλος ο κ. Παναγιωτόπουλος με βάση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «απόπειρα εκποίησης χιλιάδων δημόσιων νησίδων» δήλωσε ότι η αλλαγή στη διατύπωση της διάταξης έγινε για να μην υπάρχουν πλέον περιθώρια «ούτε για αθέλητες παρανοήσεις, ούτε για σκόπιμες διαστρεβλώσεις».

Μία απάντηση στο “Υπερψηφίστηκε και από τη Χρυσή Αυγή η «ενοικίαση» των νησιών”

  1. Περί τροπολογίας για τη μίσθωση νησιών που ανήκουν στο Δημόσιο από την Χρυσή Αυγή

    Μία ψευδής είδηση κυκλοφόρησε προ ολίγου στα μέσα ενημέρωσης, με πηγή το ΑΠΕ (Aθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων).
    Πιο συγκεκριμένα διαδόθηκε ότι η Χρυσή Αυγή υπερψήφισε την τροπολογία της κυβέρνησης για την πολυετή μίσθωση δημοσίων νησίδων.
    Αυτούσιο το τελευταίο τηλεγράφημα του ΑΠΕ, το οποίο διορθώθηκε κατόπιν παρέμβασης του Γραφείου Τύπου της Χρυσής Αυγής: “Με 166 «ναι», στην ονομαστική ψηφοφορία, που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία που προβλέπει ότι απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη και όλων των Επιτελείων για τη μίσθωση δημοσίων νήσων. Σε σύνολο 252 ψηφισάντων βουλευτών, «όχι» στην τροπολογία ψήφισαν 84 βουλευτές (ΣΥΡΙΖΑ, ΧΑ και ΚΚΕ) ενώ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης δήλωσε «παρών», όπως και ο ανεξάρτητος Θόδωρος Παραστατίδης. Από τους εννέα βουλευτές των ΑΝΕΛ, που συμμετείχαν στην ψηφοφορία, την τροπολογία υπερψήφισαν ο Τέρενς Κουίκ, ο Παύλος Χαϊκάλης, η Ραχήλ Μακρή και η Μίκα Ιατρίδη, ενώ καταψήφισαν οι Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος, Χρυσούλα Γιαταγάννα, Νότης Μαριάς, Γιώργος Νταβρής και Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

    Βίντεο http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=LMoTTB6BoCk

    Η παραπάνω σημείωση, είναι γιατί η ανάρτηση αυτή στο μπλοκ σας γίνεται φερέφωνο στα παιχνίδια του Συριζα…(εμφύλιο)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *