Προσαγωγές στην Χαλκιδική

Στη προσαγωγή δύο ατόμων προχώρησε η αστυνομία την Κυριακή, στον Πολύγυρο Χαλκιδικής. Οι προσαγωγές χαρακτηρίζονται αναίτιες σύμφωνα με τους κατοίκους, που κάνουν λόγο για κλίμα τρομοκρατίας ενόψει της διαδήλωσης ενάντια στα μεταλλεία χρυσού, που θα λάβει χώρα την Κυριακή. Παράλληλα, την ίδια ημέρα η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης  διαψεύδει τις καταγγελίες «περί κατατρομοκράτησης πολιτών» για την υπόθεση της εμπρηστικής επίθεσης στις Σκουριές.

Έξω από την Ασφάλεια Πολυγύρου βρίσκονται συγκεντρωμένοι κάτοικοι της περιοχής, για να βεβαιωθούν ότι δεν θα «εξαφανιστούν» οι δύο προσαχθέντες, «όπως οι δυο κάτοικοι της Ιερισσού πριν από τρεις μέρες».

Οι κάτοικοι της περιοχής εκφράζουν τον φόβο τους για την αντιμετώπιση που θα έχουν την Κυριακή οι διαδηλωτές από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Παράλληλα, συγκεντρωμένοι στους δρόμους της πόλης της Ιερισσού καλούν τον κόσμο να συμμετάσχει στην διαδήλωση της Κυριακής.

 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=zeH56t3pJKs&feature=player_embedded[/youtube]

Eιδικότερα, σύλλογοι και φορείς καλούν σε πορεία στη Μ. Παναγία, την Κυριακή 24/2 ενώ θα παραχωρήσουν και συνέντευξη Τύπου την ίδια μέρα.

Στη συγκέντρωση καλεί και το Τμ. Οικολογίας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ με ανακοίνωσή του το Σάββατο.

Διαψεύδει η ΓΑΔ Θεσσαλονίκης

Εν τω μεταξύ, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, με ανακοίνωσή της την Κυριακή, διαψεύδει τις καταγγελίες και τα δημοσιεύματα «περί κατατρομοκράτησης πολιτών, τυφλών προσαγωγών, αναίτιων κρατήσεων, παράνομης λήψης γενετικού υλικού, εξαφανίσεων και απαγωγών προσαχθέντων από τις αστυνομικές αρχές» για την υπόθεση της εμπρηστικής επίθεσης.

«Οι έρευνες και οι προανακριτικές ενέργειες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στην ευρύτερη περιοχή για την εξιχνίαση της εμπρηστικής επίθεσης από άγνωστους δράστες σε εταιρεία εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής, την 17-02-2013, γίνονται στο πλαίσιο της νομιμότητας, με πιστή εφαρμογή των διατάξεων της ποινικής δικονομίας και με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι, το Σάββατο, σε συνέντευξη τύπου δικηγόροι, υπερασπιστές των κατοίκων της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, προέβησαν σε καταγγελίες περί «αστυνομικής αυθαιρεσίας» και «βίας» στην περιοχή, στη διάρκεια των ερευνών για τον εντοπισμό των δραστών της εμπρηστικής επίθεσης που σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές. Μάλιστα, οι δικηγόροι ανέφεραν ότι προτίθενται να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

Νωρίτερα, για «εθνικό και διπλό έγκλημα, οικολογικό και οικονομικό», στη Χαλκιδική, έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση της Γραμματείας.

Τονίζεται πως «απάντηση στο έγκλημα αυτό είναι ο μαζικός και ειρηνικός αγώνας των κατοίκων, απέναντι στον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στέκεται απόλυτα αλληλέγγυος».

«Προϊόν πρωτοφανούς σκανδάλου που ξεκινά από το 2003, απέναντι στο οποίο οι κάτοικοι της περιοχής δίνουν ένα δίκαιο αγώνα για την υπεράσπιση της ποιότητας της ζωής της δικής τους και των επόμενων γενιών», χαρακτηρίζονται στην ανακοίνωση οι επιχειρηματικές δραστηριότητες με το χρυσό στις Σκουριές Χαλκιδική.

«Με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση στις εγκαταστάσεις πριν από λίγες ημέρες, η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι οι κάτοικοι της περιοχής αντιμετωπίζουν καθημερινά την κρατική καταστολή, ενώ ο εμπρησμός των εγκαταστάσεων της Ελληνικός Χρυσός έδωσε και το κατάλληλο άλλοθι στην κυβέρνηση για την όξυνση της στρατηγικής τής έντασης και την ενοχοποίηση του αγώνα των κατοίκων.

Πρόκειται, προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, για μια οργανωμένη εκστρατεία συκοφάντησης και ποινικοποίησης του κινήματος ενάντια στα μεταλλεία χρυσού, αλλά και πρακτικών καταστολής ενάντια στους κατοίκους που παραπέμπουν σε άλλες, σκοτεινές εποχές»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *