ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΔΕΥΤΕΡΑ 3/12, ΤΡΙΤΗ 4/12

Σε αυτήν εδώ την κατηγορία θα γίνει μία απόπειρα ερασιτεχνικής πρόγνωσης καιρού για την περιοχή της Ορεστιάδας…Θα υπάρχει τακτική ενημέρωση για τυχόν αλλαγές στα προγνωστικά μοντέλα ή για κάποιου είδους μεσοπρόθεσμης τάσης του καιρού. Βέβαια μιας και η πρόγνωση του καιρού βασίζεται στα μαθηματικά και ειδικότερα στις πιθανότητες, η εκάστοτε πρόγνωση θα βασίζεται στο πιο επικρατέστερο σενάριο, χωρίς να αποτελεί γεγονός. Άλλωστε η πρόγνωση βασίζεται σε προγνωστικά μοντέλα τα οποία ανανεώνουν τα δεδομένα τους 3 φορές την ημέρα…Σαν πρώτο βήμα οι προγνώσεις θα είναι 2ήμερες και αν ‘πέφτουμε μέσα’ όπως συνηθίζεται να λέγεται, θα γίνει και πολυήμερη…Έτσι έχουμε:

ΔΕΥΤΕΡΑ  3/12/2012

Οι όποιες βροχές-ψιχάλες θα πρέπει να έχουν σταματήσει μέχρι τα ξημερώματα..Βεβαίως για ένα περίπου 3ωρο θα έχουμε ακόμα εκδήλωση φαινομένων. Σχεδόν όλο το υπόλοιπο της ημέρας θα έχουμε μερική λιακάδα και κάποιες διάσπαρτες συννεφιές, οι οποίες θα έχουν την τάση να πυκνώνουν. Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα για κάποια ψιχάλα γύρω στις 5-6 το απόγευμα. Ωστόσο από το νωρίς το βράδυ θα έχουμε εκ νέου επιδείνωση του καιρού με βροχές μέτριας έντασης. Η Θερμοκρασία από νωρίς το απόγευμα φαίνεται να  έχει ραγδαία πτώση….  Στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 7…12, βαθμούς.

ΤΡΙΤΗ  4/12/2012

Παρόμοιο το καιρικό σκηνικό με αυτό της Δευτέρας, με τις όποιες βροχές να σταματάνε τα ξημερώματα της Τρίτης, ήλιος με ‘δόντια’ και κάποια σχετικά υψηλή πιθανότητα βροχής προς το βράδυ. Αν και η πρόγνωση έχει μια σχετική ασφάλεια για 3-4 μέρες, τα στοιχεία είναι λίγο ιδιαίτερα και όχι ξεκάθαρα για την Τρίτη. Η θερμοκρασία ξανά σε πτώση και το κρύο αρκετά τσουχτερό. Στο κέντρο της πόλης θα κυμαίνεται από 2…8…ΠΡΟΣΟΧΗ! Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο για εκδήλωση χιονόνερου ειδικότερα περιμετρικά της πόλης και τοπικά ίσως έχουμε θερμοκρασία κοντά στο 0.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *