Αναστολή της απεργίας αποφάσισε η ΟΛΜΕ

το κριμα στο λαιμό σας καθαρματα εργατοπατερες

Αναστολή της απεργίας αποφάσισε η ΟΛΜΕ

Χαμός έγινε τις τελευταίες ώρες στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΟΛΜΕ. Αργά το βράδυ οι παρατάξεις που πρόσκεινται στη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ απέσυραν την πρότασή τους για απεργία μέσα στις Πανελλαδικές, κάτω από το βάρος της επιστράτευσης και αφού προηγουμένως τους είχαν αδειάσει ξανά ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Μόνο οι Κινήσεις των εκπαιδευτικών που πρόσκεινται στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά ζητούσαν απεργία ενώ το ΠΑΜΕ ζητούσε καθαρή λύση από το προεδρείο αν και ήταν σαφώς κατά της απεργίας.

Η πρόταση τέθηκε σε ψηφοφορία, επικράτησε μεγάλη ένταση και τελικά οι καθηγητές αποφάσισαν να αποσύρουν την πρόταση για αναστολή της απεργίας, επανακατέθεσαν τις αρχικές προτάσεις και τελικά υπερψηφίστηκε η πρόταση για κινητοποίηση αλλά με συμμόρφωση στην επιστράτευση.

Έτσι, ενώ η απεργία είχε υπερψηφιστεί με συντριπτική πλειοψηφία (78 ΝΑΙ, 4 ΟΧΙ και 3 λευκά σύμφωνα με πληροφορίες), η ΟΛΜΕ αποφάσισε να θέσει θέμα μη πραγματοποίησης της απεργίας και ζήτησε από τους προέδρους των ΕΛΜΕ να ψηφίσουν κάτι άλλο: αν, δεδομένων των συνθηκών με την επιστράτευση, υπάρχουν οι όροι για να πραγματοποιηθεί η απεργία.

Μόλις τέθηκε το ερώτημα, επικράτησε ένταση, καθώς πολλοί πρόεδροι ΕΛΜΕ υποστήριξαν ότι δεν είναι εξουσιοδοτημένοι από τις γενικές τους συνελεύσεις παρά να ψηφίσουν επί του συγκεκριμένου ερωτήματος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις.

18 πρόεδροι ψήφισαν πως υπάρχουν όροι για να γίνει η απεργία, 9 ψήφισαν το αντίθετο και 57 λευκό. Έτσι, δε συγκεντρώθηκε η απαραίτητη πλειοψηφία και απεργία δεν θα γίνει.
Μετά και απ΄ αυτό το αποτέλεσμα οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ αποχώρησαν, λήγοντας τη μαραθώνια συνεδρίασή τους σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ενώ εντός της ημέρας δεν αποκλείεται να συνεδριάσει το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και θα εκδοθεί και σχετική ανακοίνωση.

Την Πέμπτη θα συνεδριάσει εκ νέου το δ.σ. της ΟΛΜΕ, ωστόσο, ο εμφύλιος που ξέσπασε ήταν φανερό ότι δείχνει την αδυναμία των συνδικαλιστών να αντιμετωπίσουν την επιστράτευση κι ως εκ τούτου οι Πανελλαδικές θα ξεκινήσουν κανονικά την Παρασκευή, εκτός σοβαρού απροόπτου.

Τα ήξεις αφίξεις των παρατάξεων και οι καταθέσεις διαφορετικών προτάσεων δείχνουν ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και εντός της ΟΛΜΕ η οποία δεν εμφανίζεται πλέον ενωμένη, αντιθέτως βαθιά διαιρεμένη.

Αποδοκίμασαν τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ καθηγητές και φοιτητές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *