ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ 16-19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΓΙΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ. Επόμενες μέρες….

Σημαντική αλλαγή του καιρού αναμένεται από σήμερα το απόγευμα μπαίνοντας σε ένα 2ήμερο αρκετών βροχών και πτώσης της θερμοκρασίας. Ωστόσο από την Παρασκευή κιόλλας αναμένεται βελτίωση του καιρού και μία σταθερή άνοδος του υδραργύρου. Πιο συγκεκριμένα για την πόλη της Ορεστιάδας:

ΤΕΤΑΡΤΗ 16/9

Ήδη βλέπουμε οτι ο καιρός άρχισε να αλλάζει. Στην πόλη μας έχουμε ανάπτυξη συννεφιάς με σχετικά γρήγορο ρυθμό. Όσον αφορά για την έναρξη των φαινομένων εμείς τα τοποθετούμε από τις πρώτες βραδυνές ώρες (7-9). Ωστόσο υπάρχει πιθανότητα για κάποιες ψιχάλες ή ασθενής βροχοπτώσεις από νωρίς το απόγευμα (3-5). Όπως και να έχει ο κύριος όγκος των φαινομένων θα εμφανιστεί στο διάστημα μεταξύ των σημερινών νυχτερινών ωρών μέχρι και τις πρώτες απογευματινές ώρες της Πέμπτης. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση από αργά το βράδυ και προς την αλλαγή της ημέρας. Στην πόλη της Ορεστιάδας θα κυμανθεί μεταξύ 10..19 βαθμούς.

ΠΕΜΠΤΗ 17/9

Η μέρα θα ξεκινήσει με αρκετά έντονες βροχές με σημαντικά ποσά υετού(νερού) μέχρι και το μεσημέρι. Όσο απομακρυνόμαστε από τις μεσημεριανές ώρες τόσο τα φαινόμενα θα εξασθενούν με τελική τους παύση αργά το απόγευμα (6-8). Μικρή πιθανότητα κάποια υπολείμματα της κακοκαιρίας να δώσουνε αραιές βροχές ή ψιχάλες γύρω από τις μεταμεσονύχτιες ώρες. Η θερμοκρασία σε πτώση κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της, θα κυμανθεί από 8…16.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/9

Μικρή πιθανότητα ασθενών βροχών τις πρώτες πρωινές ώρες. Σε γενικές γραμμές συννεφιασμένος καιρός. Οι όποιες συννεφιές φαίνεται να διαλύονται οριστικά αργά το απόγευμα. Η θερμοκρασία 11…18 βαθμούς

ΣΑΒΒΑΤΟ 19/9-ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ

Αίθριος αναμένεται ο καιρός από το Σάββατο και για ένα 3ήμερο-4ήμερο τουλάχιστον με σχετική άνοδο της θερμοκρασίας. Ίσως να έχουμε θερμοκρασίες ψηλότερες για την εποχή της τάξης των 3-4 βαθμών παραπάνω. Ωστόσο επειδή τα στοιχεία μας καθώς και τα προγνωστικά στοιχεία έχουν αρκετές αλλαγές καθημερινά μιλάμε για την ΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ και όχι την ΠΡΟΓΝΩΣΗ του.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ:    Τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε ότι τα προγνωστικά στοιχεία έχουν μία ταλάντευση όσον αφορά τον όγκο των φαινομένων για τον Έβρο. Μικρές έως ελάχιστες διαφοροποιήσεις και στην χρονική τους τοποθέτηση. Ωστόσο εμείς συγκεντρώνοντας όλα τα στοιχεία και με κάποια εμπειρία για το πώς εκδηλώνονται τα φαινόμενα στην Ορεστιάδα τα τελευταία 5-6 χρόνια σας δίνουμε μια εκτίμηση με πιθαβνότητες επιβεβαίωσης γύρω στο 70-80%…Για οποιαδήποτε σημαντική αλλαγή των δεδομένων θα ενημερώσουμε με έκτακτη ανακοίνωση…

Υ.Γ  Να δώσουμε προσοχή στις αυριανές βραδυνές ώρες καθώς υπάρχει πιθανότητα για πολύ δυνατούς ανέμους.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *