ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ, ΤΡΙΤΗ-ΤΕΤΑΡΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ…

Aπό την αρχή αυτής της ενότητας, για ερασιτεχνική πρόγνωση του καιρού σας είπαμε οτι θα προσπαθήσουμε να υπάρχει τακτική ενημέρωση…Αυτό το μικρό διάστημα απουσιάσαμε για αρκετούς λόγους…Από δω και πέρα λοιπόν, θα είμαστε πιό συνεπείς στα ραντεβού μας…

Ας πάμε λοίπόν στα του καιρού… Από αύριο φαίνεται να επηρεάζει την χώρα μας ένα βαρομετρικό χαμηλό που θα μας έρθει από την Ανδριατική θάλασσα. Το επιφανειακό αυτό χαμηλό θα έχει παρόμοια πορεία με αυτή, της τελευταίας κακοκαιρίας, αν και φαίνεται να κινείται με λίγο βορειότερη τροχιά. Όσον αφορά τον Έβρο και την πόλη της Ορεστιάδας φαίνεται ότι δεν θα επηρεαστεί με τον ίδιο βαθμό και ένταση σε σχέση με την υπόλοιπη Β.Ελλάδα…Πιο συγκεκριμένα:

  ΤΡΙΤΗ

Μέχρι και το μεσημέρι δεν φαίνεται να επηρεάζεται καθόλου η πόλη αλλά ούτε και ο Β.Έβρος . Από νωρίς το μεσημέρι όμως θα αρχίσουν βροχοπτώσεις που μάλιστα ανα περιόδους θα είναι αρκετά έντονες, μικρή πιθανότητα να έχουμε και φαινόμενα καταιγίδας. ΠΡΟΣΟΧΗ! Από τις βραδυνές ώρες η κακοκαιρία δείχνει να υποχωρεί σημαντικά και αργά το βράδυ πρός την αλλαγή της ημέρας να σταματά. Όμως υπάρχουν 3 λεπτομέρειες οι οποίες τροφοδοτούν μία πιθανότητα χιονόπτωσης από το βράδυ (περίπου στις 9-10) μέχρι την λήξη των φαινομένων. Πιθανότητα γύρω στο 30%. Τα 3 στοιχεία που μας οδηγούν σε αυτή την εκτίμηση είναι: 1) Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που  επικράτησαν τις τελευταίες μέρες, που μάλιστα ήτανε χαμηλότερες από αυτές που έδειχναν τα μοντέλα.2) Πολλές φορές τέτοιου τύπου συστήματα έχουν ευνοήσει τον Β.Εβρο, το φαινόμενο γνωστό και ώς ‘ χιόνι του νοτιά”. 3) Σημαντικότερο στοιχείο είναι η ταχύτητα της νεφοκάλυψης. Με απλά λόγια όσο πιο νωρίς έχουμε νεφοκάλυψη τόσο πιο έντονος θα είναι ο εγκλωβισμός ψύχους,που θα κρατήσει την θερμοκρασία χαμηλή….Όπως και να έχει το βράδυ η πόλη θα είναι στα όρια χιονόνερου-χιονιού. Η θερμοκρασία σε πτώση πρός το ξημέρωμα και ειδικότερα από νωρίς το βράδυ…Μέσα στην πόλη η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0-7 βαθμούς , που όμως μέσα στο βράδυ και όσο πλησιάζουμε πρός τετάρτη θα πέφτει κάτω από 0.

                                   ΤΕΤΑΡΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ

Διαφαίνεται πλήρης απουσία φαινομένων, με αρκετό όμως κρύο. Η Θερμοκρασία την Τετάρτη….-2-3 και την Πέμπτη -3-2.

 

Για οποιαδήποτε ανατροπή των δεδομένων αυτών θα σας ενημερώσουμε έγκαιρα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *