Πρόγνωση καιρού Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή….Τα πρώτα χιόνια…

Όπως ήδη είπαμε χθές η πρόγνωση για το απόγευμα-βράδυ της Τετάρτης είναι αρκετά δύσκολη, καθώς πολλές μικρές λεπτομέριες μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα. Αυτό άλλωστε φαίνεται και από την διχογνωμία προγνωστικών μοντέλων και καιρικών ιστιοσελίδων για την Τετάρτη και Πέμπτη. Eμείς με την σειρά μας θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε κάθε περίπτωση και ελπίζουμε να πέσουμε μέσα στην πρόγνωσή μας. Συγκεκριμένα:

 

ΤΕΤΑΡΤΗ

Οι βροχοπτώσεις θα συνεχίσουν και μάλιστα στην αλλαγή της ημέρας(βαδίζοντας προς Τετάρτη δηλαδή) θα έχουμε και αύξηση των ποσών νερού. Φαίνεται μάλιστα αρκετά έντονες βροχοπτώσεις ειδικότερα όσο πλησιάζουμε πρός το μεσημέρι. Το δύσκολο κομμάτι οσον αφορά την πρόγνωση είναι από το απόγευμα και μέχρι το βράδυ. Εμείς θα δώσουμε την δικιά μας ερμηνεία και αν κάτι αλλάξει ακόμα και μέσα στην ημέρα θα σας ενημερώσουμε. ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Από νωρίς το μεσημέρι η θερμοκρασία θα αρχίζει σταδιακά να πέφτει. Έτσι γύρω στις 6-7 το απόγευμα φαίνεται η έναρξη των χιονοπτώσεων που μάλιστα θα έχουν και μέτρια ένταση. Αυτό το σενάριο αυτή τη στιγμή βρίσκεται γύρω στο 65-70%. Το δεύτερο σενάριο είναι οι χιονοπτώσεις να αρχίσουν απο αργά το βράδυ δηλαδή γύρω στις 10-11. Όπως και να έχει το σίγουρο είναι ότι το βράδυ της Τετάρτης το χιόνι θα κάνει την εμφάνισή του στο κέντρο της Ορεστιάδας. Προφανώς στην γύρω περιοχή λόγω χαμηλότερων θερμοκρασιών θα έχουμε έναρξη της χιονόπτωσης νωρίτερα. Η θερμοκρασία στο κέντρο από 0…7 βαθμούς και σε πτώση από το βράδυ.

ΠΕΜΠΤΗ

Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας με κάποιες μάλιστα εξάρσεις ανα περιόδους. Χιονοπτώσεις θα έχουμε και κατα την διάρκεια της ημέρας με κάποια τελευταία έξαρση λίγο πρίν το μεσημέρι. Αραιές χιονοπτώσεις που θα τείνουν να σταματίσουν από το μεσημέρι και μετά. Αργά το απόγευμα αναμένεται να σταματήσουν και ο καιρός να ανοίξει. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε και ‘βουτιά’ της θερμοκρασίας. Το άλλο δύσκολο κομμάτι στην πρόγνωση είναι το κατα πόσο θα υπάρξει χιονόστρωση. Δικιά μας εκτίμηση είναι οτι η πόλη θα δεχτεί 6-8cm χιόνι και ότι από της 2-3 το βράδυ θα έχουμε μια επιφανειακή χιονόστρωση. Εκτίμηση που οι πιθανότητες είναι γύρω στο 85%. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης από -3…0. Στις γύρω περιοχές 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Ήλιος με δόντια την παρασκευή. Λιακάδα με κάποιες διάσπαρτες συννεφιές. Ολικός παγετός θα σημειωθεί με την θερμοκρασία από -5…-1. Στις γύρω περιοχές 3-4 βαθμούς πιο χαμηλή.

Αυτή τηνστιγμή η τάση του καιρού όπως απεικονίζεται στα προγνωστικά μοντέλα, παραμένει η ίδια και όλο το Σαββατοκύριακο με πολύ χαμηλές τιμές και με μικρή πιθανότητα να έχουμε ολικό παγετό για 3-4 μέρες. Επειδή υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα όμως θα σας ενημερώσουμε εγκαίρως για όποια αλλαγή του σκηνικού.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *