Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας καλύπτει τον ταξίαρχο Μανωλάκο για τις σοβαρές ευθύνες που έχει

Όμως την ΕΔΕ την πραγματοποίησε ο Ταξίαρχος Μανωλάκος, που κατηγορείται ευθέως από τους συναδέλφους του Κίμωνα, ότι ο ρόλος του ήταν καθοριστικός για να συντελεστεί το δραματικό συμβάν.

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΝ ΤΑΞΙΑΡΧΟ ΜΑΝΩΛΑΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΟ 616Μ.Κ ΤΠ!

Φαντάροι, συνάδελφοι του αδικαχαμένου Κίμωνα τον Κατηγορούν ευθέως…

Διαβάζουμε στην ανακοίνωση του ΓΕΣ;

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, την Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2013, και ώρα 03:00 περίπου, ο Στρατιώτης Πεζικού Ι.Κ., που υπηρετούσε σε Μονάδα της περιοχής της Ορεστιάδας, ενώ εκτελούσε τα καθήκοντα του σκοπού σε διπλή σκοπιά του Στρατοπέδου, αυτοτραυματίστηκε θανάσιμα με το ατομικό του τυφέκιο.

Για τα αίτια του περιστατικού,διατάχθηκε προανάκριση από τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.
Η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του θανόντος.

Όμως την ΕΔΕ την πραγματοποίησε ο Ταξίαρχος Μανωλάκος, που κατηγορείται ευθέως από τους συναδέλφους του Κίμωνα, ότι ο ρόλος του ήταν καθοριστικός για να συντελεστεί το δραματικό συμβάν.

Θυμίζουμε ότι το μέτρο της διπλοσκοπίας ως αποτρεπτικό των αυτοκτονιών εφαρμόζεται μετά από διαταγή του ΑΓΕΕΘΑ Δ.Γράψα, για να αντιμετωπιστεί το κύμα απωλειών φαντάρων και στελεχών στις Ένοπλες Δυνάμεις, το διάστημα 2007-2009, όταν ΥΕΘΑ στην τότε κυβέρνηση της ΝΔ ήταν ο Β.Μειμαράκης.

Όμως η διαταγή του Ταξιάρχου Μανωλάκου ακυρώνει αυτό το προληπτικό μέτρο και ανοίγει το δρόμο στην αυτοκτονία.

Ενδεικτικά τα όσα αποκαλύπτουν οι φαντάροι από το 616Μ/Κ ΤΠ:

«Όλα έγιναν στη χθεσινή σκοπιά, που τυπικά θεωρείται διπλοσκοπιά. Αυτό ανέφερε, εξάλλου, και η ανακοίνωση του ΓΕΣ. Η αλήθεια είναι ότι οι δύο σκοποί καλύπτουν μεγάλη απόσταση και δεν βρίσκονται σχεδόν ποτέ μαζί.Αλήθεια, η επίσημη δικαιολόγηση αυτού του μέτρου (διπλοσκοπιές), που αυξάνει κατακόρυφα τις υπηρεσίες και μειώνει τις εξόδους, από το ΓΕΣ, δεν ήταν ότι «με δύο στρατιώτες, προσέχει ο ένας τον άλλο»;
Ο Κίμωνας είχε το χρόνο να σχεδιάσει και να εκτελέσει την αυτοκτονία.Φώναξε πως πάει να βάλει υπογραφές και στάθηκε πίσω από ένα Στάγιερ. Έβγαλε τα αβολίδοτα και τοποθέτησε μια κανονική σφαίρα. Έβγαλε την κάνη κάτω από το αλεξίθραυστο και τράβηξε την σκανδάλη. Ο άλλος σκοπός τρομαγμένος δεν πλησίασε αμέσως και τηλεφώνησε στον αξιωματικό υπηρεσίας…».

Αναρωτιόμαστε, πως είναι δυνατόν ο Ταξίαρχος Μανωλάκος, που υπηρεσιακά έπρεπε να ελεχθεί, αναλαμβάνει να πραγματοποιήσει την ΕΔΕ; Ένας αξιωματικός που φέρει σημαντικό μερίδιο ευθύνης, δε θα επιχειρήσει να τις επιρρίψει αλλού;

Και αυτό έκανε ο Ταξίαρχος Μανωλάκος. Από την πρώτη στιγμή επιχείρησε να επιβάλλει την ερμηνεία του «προσωπικού-γκομενικού προβλήματος».

Μάλιστα, αξιωματικοί της μονάδας, αλλά και γειτονικών άρχισαν να διαδίδουν ακραίες και σιχαμερές αθλιότητες.

Πρόκειται για επιχείρηση σπήλωσης της μνήμης του νεκρού, που αποδεικνύει το ανύπαρκτο ήθος στελεχών του στρατού που λυγίζουν κάτω από το βάρος της ευθύνης και της ενοχής.

Δεν πρόκειται για πρωτόγνωρο γεγονός στις ένοπλες δυνάμεις-πάντα πρέπει να διασωθεί το γόητρο του στρατού και φυσικά η καριέρα των στελεχών.

Αλλά το μέγεθος και η δυσοσμία, η απροκάλυπτη απανθρωπιά, προκαλούν.

Γιατί δολοφονούν τον νεκρό συνάδελφο και δεύτερη φορά.

Θεωρούμε ότι η χθεσινή επίσκεψη του ΑΓΕΣ Γκίνη και η στάση που κράτησε, τονίζοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φαντάροι και τις προσπάθειες που κάνει το ΓΕΣ, απηχούν τη σαφή καταδίκη του Ταξίαρχου Μανωλάκου.

Όμως Αντιστράτηγε Γκίνη και ΥΕΘΑ Π.Παναγιωτόπουλε, πρέπει να πάρετε μέτρα.

Στις επερχόμενες κρίσεις των Ενόπλων Δυνάμεων πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Θα είναι πραγματική πρόκληση και σαφή μήνυμα ότι η πολιτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων συγκαλύπτει αυθαιρεσίες και παρανομίες, ανταμοίβει αξιωματικούς που θα έπρεπε να ελέγξει υπηρεσιακά, το να παραμείνει στους κόλπους του Στρατού, ο Ταξίαρχος Μανωλάκος.

Η διοίκηση του Ταξίαρχου Μανωλάκου, η αντιμετώπιση της αυτοκτονίας και η συγκάλυψη των ευθυνών του, άξνοιξαν το δρόμο της Αποστρατίας.

 

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

 

 

Τηλ. Επικ. 6932 955437

http://diktiospartakos.blogspot.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *